Košík

Přihlášení

HN BIO Skořice celá, 50 g

HN BIO Skořice celá, 50 g

NOVINKA AKCE MĚSÍCE

BIO koření

  • Vaše cena: 33,91 Kč
  • Vaše cena: 39 Kč s DPH
  • Před slevou: 45 Kč
  • Sleva: 6 Kč

Dostupnost: Skladem

Skořice v bio kvalitě do teplých nápojů, k dochucení sladkých a ovocných jídel, kompotů atd.

 DLE ÁJURVÉDY: Skořice je radžasické koření, je sladká, hořká, ostrá, ohřívá, vyrovnává všechny tři dóši.

Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum) *z ekologického zemědělství

 

Země původu: Indie

Hmotnost: 50 g

 Baleno v ČR. 

 

 

Níže pár výborných receptů z knih od Ivy Georgievové, které můžete zakoupit zde.

Teplý jablečný kompotskorice

Oloupaná nakrájená jablka, skořice, kardamom, hřebíček, třtinový cukr, můžeme přidat i lžičku ghí.

Oloupaná a nakrájená jablka, také zbavená jádřinců, dáme spolu s kořením, cukrem a vodou vařit. Za chvilku je hotový a kromě báječné chuti máme i provoněný byt.

 

Jablíčkové knedlíky

(množství je asi na 3 porce)

6 středních jablek, 1 lžíce ghí, 1 lžíce třtinového cukru, skořice, ½ až 2/3 hrnku vody, 1 hrnek pohankové krupice.
Jablka oloupeme, nastrouháme a dáme s cukrem, ghí, skořicí a vodou vařit. Jakmile jsou měkká, přidáme pohankovou krupici a pomalu mícháme až je krupice uvařená. Odstavíme a necháme dojít, měli bychom mít hmotu podobající se tužší kaši.
Z mírně vychladlého tvoříme knedlíky, nebo škubánky. Podáváme s tvarohem, cukrem a ghí. Lze je také ohřát na ghí. Jedná se o lahodné, ale syté jídlo, které se hodí do očistných diet.

Jáhlový koláč s tvarohem (množství je na pekáč)

Těsto: Propláchnuté jáhly (1 hrnek) dáme s 2 hrnky vody a špetkou soli vařit. Vaří se krátce (jako rýže cca 5 až 10 minut) a nechávají se v zakrytém hrnci dojít. Po uvaření je necháme mírně zchladnout, odebereme asi ¼
(tu použijeme později na svrchní část koláče) a do zbylého přidáme 0,5 kg tvarohu, ⅓ hrnku třtinového cukru,
1 lžičku prášku do pečiva (bezfosfátového). Tuto směs poklademe na dno ghím vymazaného pekáče.

Náplň: Oloupaná a nastrouhaná jablka (10 až 15 kusů), rozinky (2 lžíce), nakrájené mandle (2 až 3 lžíce), skořice, třtinový cukr (asi 3 vrchovaté lžíce, zde přizpůsobit sladkosti jablek), ghí (3 lžíce). Vše smícháme a poklademe
na těsto. Dáme péci (160 stupňů). Po cca 15 až 20 minutách přidáme vrchní vrstvu.

Vrchní vrstva: Uvařené jáhly (¼ z původního množství), 2 kusy bílků, 2 vrchovaté lžíce tř. cukru. Bílky vyšleháme do pěny (postupně přidáváme cukr) a smícháme je s jáhly a vložíme na náplň a krátce vše dopečeme.

Koláč můžeme jíst ještě teplý, ale i po vychladnutí výborně chutná. Hodí se do diet, kdy máme chuť na něco sladkého a jemného. Místo jablek je možné použít i meruňky.

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info