Shalamar Foods Rýže Basmati XXXL, 2 kg

Kód: A1359
199 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Rýže s extra dlouhými výběrovými zrny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Shalamar Foods - XXXL basmati rýže, 2kg

Rýže basmati prochází při zpracování procesem výběru extra dlouhých zrn. Obsahuje vlákninu, železo a vápník.

Tato rýže je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Její kvalita je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale také se nelepí, je sypká a vhodná pro rychlou přípravu.

XXXL rýži dodáváme v oblíbeném textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou, které si po spotřebování rýže najde své uplatnění i ve Vaší domácnosti.

Doporučený způsob přípravy: 
Na sporáku: Propláchněte 1 šálek rýže pod tekoucí vodou a namočte ji na 30 minut ve vlažné vodě. Slitou rýži přidejte do 2,5 hrnku vody, osolte a přidejte lžíci másle nebo oleje. Přiveďte k varu a vařte jen tak dlouho, dokud se všechna voda neabsorbuje. Odstavte ze sporáku a přikryté nechte stát 10 - 15 minut. Pokud je vařená rýže příliš tvrdá, přidejte při příštím vaření více vody. Pokud je příliš měkká, dejte vody méně.

Složení: loupaná dlouhozrnná rýže.

Upozornění: Skladujte v suchu a temnu.

Hmotnost: 2 kg

Země původu: Pákistán

Dovozce: Shalamar Foods s.r.o., Lipanská 835, 130 00 Praha 3

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota

1504kcal

Tuky 0,4g
z toho nasycené tuky 0,1g
Sacharidy 30,4g
z toho cukry 0,2g
Vláknina 1,0g
Bílkoviny 6,7g
Sůl 00,1g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Shalamar Foods byla založena roku 2008 se záměrem poskytování kvalitních produktů pro českou republiku. 

Většinu potravin spíše dováží a distribuuje, ale fungují i jako značka několika produktů. U nás nabízíme jejich skvělou basmati rýži a XXXL basmati.