Ghí

Nejprodávanější

Ghí z Vysočiny, Day Spa
 
od 149 Kč
BIO Ghí, 450 ml, Healing Nature
BIO Ghí, 450 ml, Healing Nature
Skladem (> 5 ks)
Kód: B5744
 
279 Kč
Ájurvédské Ghí, 450 ml, Healing Nature
Ájurvédské Ghí 450 ml, Healing Nature
Skladem (> 5 ks)
Kód: V011
 
239 Kč
4 položek celkem
Ájurvédské Ghí, 450 ml, Healing Nature
239 Kč

Kvalitní přepuštěné máslo naší výroby  z českého másla nejen pro smažení bez přepalování. 

Kód: V011
BIO Ghí, 450 ml, Healing Nature
BIO
279 Kč

Kvalitní přepuštěné máslo naší výroby  z českého másla nejen pro smažení bez přepalování. 

Kód: B5744
BIO Ghí z Valašska, Day Spa
BIO
od 169 Kč

Kvalitní přepuštěné máslo v BIO kvalitě naší výroby z českého másla, nejen pro smažení bez přepalování. 

+ další
Kód: V003
Ghí z Vysočiny, Day Spa
od 149 Kč

Poctivé Ghí z Vysočiny - kvalitní přepuštěné máslo pro smažení bez přepalování.

+ další
Kód: V006

Máme široký výběr různých druhů přepuštěného másla Ghí (nebo také Ghee), které si v DAY Spa Shopu sami vyrábíme. Nabízíme ho v různých velikostech i kvalitách - máslo bereme od českých farmářů z bio i nebio farem.

Přečištěné máslo ghí je podle ájurvédy nejcennějším přírodním tukem. Tento elixír života pomáhá při detoxikaci organismu, léčí kožní problémy, působí jako balzám na nervovou soustavu. Ghí se skvěle hodí pro použití v kuchyni, svým obsahem vitamínů a dalších výživných látek předčí veškeré rostlinné oleje.

Ghí je tradiční název pro přepuštěné nebo výstižněji přečištěné máslo. Jedná se o čistý máselný tuk vyrobený podle tradiční ájurvédské receptury. Ghí se připravuje odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny z běžného másla, které bylo vyrobeno z kravského mléka. Ghí se může pochlubit vysokým obsahem vitamínů, minerálů a antioxidantů.

V Indii se ghí používá již 6000 let. Přepuštěné máslo však bylo v minulosti běžně užíváno i v českých zemích, zmiňuje se o něm například M. D. Rettigová. Jednou z praktických výhod ghí oproti běžnému máslu je skladování při běžných pokojových teplotách, což naši předkové, kteří nedisponovali ledničkami, jistě oceňovali. Ghí lze bez újmy na kvalitě skladovat měsíce i roky.

Pro použití v kuchyni je vhodné především čerstvé ghí, které není starší než 12 měsíců. Pro masáže a léčebné účely se pak hodí ghí, jež je starší více než jeden rok. V tomto případě platí čím starší, tím lepší.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz