Strouhanky
Dejte sbohem klasické strouhance! Kromě ní totiž můžete maso, ryby, sýry i zeleninu obalovat ve speciálních směsích, které najdete přímo v této kategorii. Nepřipalují se, křupou a jejich receptura je tajná. Jedno vám ale prozradíme. Výsledná chuť je naprosto delikátní!
#ShowMore#
Strouhanky, které si zamilujete!
Jistě se shodneme na tom, že nejlepší strouhanka je ta, která dokáže vykouzlit pořádně křupavou kůrku a zároveň se nepřipaluje. Strouhanky od české značky Ramdam toho ale umí daleko více. Obsahují pouze kvalitní suroviny, bez zbytečné chemie, umělých barviv nebo aromat. Místo chemie do nich výrobci s láskou přidali nejrůznější druhy koření a bylinek, díky kterým se vaše vaření posune hned o několik úrovní výš.
Výborně se hodí na smažení v trojobalu, ale na obalování se dá použít i samostatně. Jak s ní naložit v kuchyni? Tato strouhanka je skvělá jak na klasické smažení na oleji, tak i na pečicím papíře v troubě. Hodí se také ke grilování ryb na kontaktním grilu, na mleté maso, nebo kuřecí kousky v jogurtu. A co se zbytky po obalování? Klidně je použijte jako zahušťovadlo do polévky nebo omáčky.
Jaké znáte druhy strouhanky?
V regálech supermarketů je k dostání nejčastěji klasická strouhanka, která je vyrobená z rohlíků, baget nebo chleba. Jestliže vás její chuť dávno omrzela a chcete vyzkoušet něco nového, sáhněte po ochucené strouhance. Většinou v ní najdete klasické pečivo, ale také něco navíc. Nejčastěji jsou to bylinky a koření, jako je například čerstvá kurkuma nebo chilli.
Velmi oblíbená je také strouhanka z kukuřičných lupínků, která vyniká svou extrémní křupavostí a často je označována jako zdravá strouhanka. Oblíbená je hlavně při smažení kuřecích paliček nebo křidélek. Někomu však její výraznější kukuřičná chuť může vadit.
Posledním, méně známým druhem strouhanky je panko strouhanka. Vyrábí se z bílého toustového chleba bez kůrek a je doménou korejské kuchyně. Většinou ji však koupíte pouze ve specializovaných obchodech.
Tip: Dotáhněte své kulinářské umění k dokonalosti a pusťte se do zdravého smažení bez přepalování. Jak na to? Vyzkoušejte třeba kvalitní farmářské ghí z Valašska či Vysočiny.