Rychlý tapiokový pudink s mangem a kokosem
Tapiokové perly jako zdroj energie
Tapioka je škrob z kořene manioku, který se zpracovává do podoby mouky nebo větších či menších perliček. Tyto kuličky dodají každé svačince nebo dezertu zajímavou želatinovou texturu a díky univerzální chuti pasují skvěle k jakémukoliv ovoci, ale také do slaných jídel jako zahušťovadlo.
Kuličky z tapioky představují bohatý zdroj polysacharidů, které postupně zásobují tělo energií. Neobsahují žádný lepek, takže je uvítají i celiaci a díky rostlinnému původu také vegani a vegetariáni.
V dezertech se tapioka obvykle kombinuje s kokosovým mlékem a dokonale jej doladí exotické ovoce nebo lesní plody. My pro vás máme rychlý recept na lehkou exotickou svačinu v podobě tapiokového pudinku s mangovým pyré a kokosem.
Doba přípravy: 20 – 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Suroviny
- 60 g tapiokových kuliček
- 100 g mangového pyré
- 400 ml kokosového mléka
- 1½ lžíce javorového sirupu
- hrst kokosových hoblinek
Postup přípravy
- Zalijte tapiokové perly čistou vodou a nechte je nabobtnat, klidně i několik hodin.
- Poté je dejte do hrnce (i s případnou vodou pokud se nevsákla do kuliček) a zalijte kokosovým mlékem. Mléko s perlami nechte v hrnci přijít k varu, přidejte špetku vanilky.
- Tapiokový puding zpočátku zlehka promícháváme, s uvolňováním škrobu bude postupně houstnout. Spolu s tím bude potřeba míchat intenzivněji.
- Po 10 minutách vaření budou perličky uvnitř ještě bílé, ale po 20 minutách budou téměř průhledné a pudink bude zcela hustý. Přidejte sladidlo, povařte 2 minutky a můžete nalít do sklenic.
- Na vrstvu tapiokového pudinku přidejte mangové pyré. Dozdobte kokosovými hoblinkami, případně kostičkami manga, pokud ho máte zrovna po ruce.
Jaký je váš oblíbený puding? Podělte se o svůj recept na produkty@day-spa.cz.