Rychlý tapiokový pudink s mangem a kokosem

Tapiokové perly jako zdroj energie

Tapioka je škrob z kořene manioku, který se zpracovává do podoby mouky nebo větších či menších perliček. Tyto kuličky dodají každé svačince nebo dezertu zajímavou želatinovou texturu a díky univerzální chuti pasují skvěle k jakémukoliv ovoci, ale také do slaných jídel jako zahušťovadlo.

Kuličky z tapioky představují bohatý zdroj polysacharidů, které postupně zásobují tělo energií. Neobsahují žádný lepek, takže je uvítají i celiaci a díky rostlinnému původu také vegani a vegetariáni.

V dezertech se tapioka obvykle kombinuje s kokosovým mlékem a dokonale jej doladí exotické ovoce nebo lesní plody. My pro vás máme rychlý recept na lehkou exotickou svačinu v podobě tapiokového pudinku s mangovým pyré a kokosem.

Doba přípravy: 20 – 30 minut

Počet porcí: 2 porce

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zalijte tapiokové perly čistou vodou a nechte je nabobtnat, klidně i několik hodin.
  2. Poté je dejte do hrnce (i s případnou vodou pokud se nevsákla do kuliček) a zalijte kokosovým mlékem. Mléko s perlami nechte v hrnci přijít k varu, přidejte špetku vanilky.
  3. Tapiokový puding zpočátku zlehka promícháváme, s uvolňováním škrobu bude postupně houstnout. Spolu s tím bude potřeba míchat intenzivněji.
  4. Po 10 minutách vaření budou perličky uvnitř ještě bílé, ale po 20 minutách budou téměř průhledné a pudink bude zcela hustý. Přidejte sladidlo, povařte 2 minutky a můžete nalít do sklenic.
  5. Na vrstvu tapiokového pudinku přidejte mangové pyré. Dozdobte kokosovými hoblinkami, případně kostičkami manga, pokud ho máte zrovna po ruce.

Jaký je váš oblíbený puding? Podělte se o svůj recept na produkty@day-spa.cz.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz