Hruškové carpaccio

Takový pohodový podzimní večer s přáteli s sebou nese také dobré jídlo! Máme pro vás recept na sezónní předkrm (nebo naopak dezert dle vašich zvyků) s podzimními chutěmi

Pochutnejte si hruškovém carpacciu - svačině nabité zdravými tuky, kterým oslníte každou návštěvu.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny

  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl
  • pepř mletý
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce ořechového oleje
  • 40 g parmazánu
  • 4 ks hrušky (středně velké, zralé)
  • 1 lžíci lískových oříšků (sekaných)
  • 100 g rukoly

Postup přípravy

  1. Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte.
  2. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
  3. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  4. Rukolu propláchněte, vodu dobře oklepejte a odřízněte případné tuhé stonky.
  5. Hrušky omyjte, otřete dosucha a napříč nakrájejte na velmi tenké plátky.
  6. Vějířovitě rozložte na talířek, do středu navršte rukolu a sýr, vše zakápněte zálivkou a podávejte posypané drcenými oříšky.