Recept na Kurkumové mléko

Nápoj, který má mnoho jmen, mezi kterými je třeba "Zlaté mléko", často se také i u nás používá anglické "Golden milk". V ájurvédě je oblíbeným prostředkem k podpoře léčby kožních problémů, vyrážek a alergií. Díky obsahu kurkuminu podporuje zdravé trávení a umírňuje nadýmání. Blahodárných účinků na zdraví má však mnohem více, přečíst si o nich můžete v této knize.

1 lžička kurkumy

1 lžička ghí

150 ml (1/4 šálku) mléka (kravské, kokosové či jiné)

1 - 2 lžičky přírodního cukru (podle chuti) či medu

Na pánvičce rozpusťte ghí, přisypte kurkumu a na mírném plameni asi půl minuty smažte. Přidejte cukr a smažte další půl minuty. Plamen by měl být spíše slabý, aby se směs nepřipalovala. Přilijte mléko, zesilte plamen a přiveďte k varu. Poté přelijte do hrnečku a vychutnávejte!

Nápoj vypijte horký i s usazeninou kurkumy na dně hrnku. Pijte pravidelně večer po dobu několika měsíců, můžete i celoročně.

TIP: Recept můžete obzvláště v době okolo Vánoc doladit třeba o hřejivou skořici, která dodá Kurkumovému mléku další příjemnou chuť.

Kurkumové mléko

Autor receptu: Dr. Vinod Verma

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz