Cejlonské čaje sypané
Milovníci černých čajů, zbystřete! V této kategorii totiž najdete skutečný skvost – cejlonský čaj sypaný. Víte, čím je výjimečný? Roste na plantážích, které se s přehledem řadí mezi ty nejlepší na světě. Už s prvním douškem ucítíte jeho jemnou chuť s lehce citrusovými tóny. A vůně? Ta je naprosto fantastická!
#ShowMore#
Věděli jste, že cejlonský čaj se na Srí Lance (bývalý Cejlon) pěstuje poměrně krátce? Jeho příběh se začíná odehrávat v 60. letech 19. století, kdy se na Cejlonu pěstovala výhradně káva. Tu ale zničila plíseň, a tak ji nahradily první malé keříčky čajovníku. Jak tento příběh končí, už zřejmě tušíte – Srí Lanka se během několika let stala jedním z největších producentů cejlonského čaje vůbec.
Jak připravit cejlonský sypaný čaj?
Cejlonský čaj sypaný se připravuje stejně jako kterýkoliv jiný sypaný černý čaj – jdeme na to? Na 200 ml vody budete potřebovat zhruba jednu odměrku sypaného čaje. Směs zalijte vroucí vodou a nechte 3 až 5 minut louhovat. Délku louhování volte vždy na základě toho, zda máte rádi jemný nebo naopak silnější čaj.