Ghí, Přepuštěná másla

Nejprodávanější

Poctivé Ghí z Vysočiny, 220 ml
Poctivé Ghí z Vysočiny, 220 ml
Skladem (> 5)
Kód: V006
 
149 Kč
Poctivé Ghí z Vysočiny, 720 ml
Poctivé Ghí z Vysočiny, 720 ml
Skladem (> 5)
Kód: V008
 
369 Kč
Poctivé Ghí z Vysočiny, 450 ml
Poctivé Ghí z Vysočiny, 450 ml
Skladem (> 5)
Kód: V007
 
239 Kč
ghí 720 ml
BIO Poctivé Ghí z Valašska, 720 ml
BIO
Skladem (> 5)
Kód: V005
 
429 Kč
ghí 450ml
BIO Poctivé Ghí z Valašska, 450 ml
BIO
Skladem (> 5)
Kód: V004
 
279 Kč
poctivé ghí 220 ml
BIO poctivé Ghí z Valašska, 220 ml
BIO
Skladem (> 5)
Kód: V003
 
169 Kč
ayurvedic ghí mandala
HN Ájurvédské Ghí 450 ml
Skladem (> 5)
Kód: V011
 
239 Kč
bio ghí mandala
HN BIO Ghí, 450 ml
BIO
Skladem (5)
Kód: B5744
 
279 Kč
8 položek celkem
poctivé ghí 220 ml
BIO
169 Kč

BIO přepuštěné máslo

Kód: V003
ghí 450ml
BIO
279 Kč

BIO přepuštěné máslo

Kód: V004
ghí 720 ml
BIO
429 Kč

BIO přepuštěné máslo

Kód: V005
ayurvedic ghí mandala
239 Kč

Přepuštěné máslo pro pečení, vaření a smažení.

Kód: V011
bio ghí mandala
BIO
HN BIO Ghí, 450 ml
Skladem (5 ks)
279 Kč

Přepuštěné máslo v BIO kvalitě

Kód: B5744
Poctivé Ghí z Vysočiny, 220 ml
149 Kč

Přepuštěné máslo

Kód: V006
Poctivé Ghí z Vysočiny, 450 ml
239 Kč

Přepuštěné máslo

Kód: V007
Poctivé Ghí z Vysočiny, 720 ml
369 Kč

Přepuštěné máslo

Kód: V008

Přečištěné máslo ghí je podle ájurvédy nejcennějším přírodním tukem. Tento elixír života pomáhá při detoxikaci organismu, léčí kožní problémy, působí jako balzám na nervovou soustavu. Ghí se skvěle hodí pro použití v kuchyni, svým obsahem vitamínů a dalších výživných látek předčí veškeré rostlinné oleje.

Ghí je tradiční název pro přepuštěné nebo výstižněji přečištěné máslo. Jedná se o čistý máselný tuk vyrobený podle tradiční ájurvédské receptury. Ghí se připravuje odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny z běžného másla, které bylo vyrobeno z kravského mléka. Ghí se může pochlubit vysokým obsahem vitamínů, minerálů a antioxidantů.

V Indii se ghí používá již 6000 let. Přepuštěné máslo však bylo v minulosti běžně užíváno i v českých zemích, zmiňuje se o něm například M. D. Rettigová. Jednou z praktických výhod ghí oproti běžnému máslu je skladování při běžných pokojových teplotách, což naši předkové, kteří nedisponovali ledničkami, jistě oceňovali. Ghí lze bez újmy na kvalitě skladovat měsíce i roky.

Pro použití v kuchyni je vhodné především čerstvé ghí, které není starší než 12 měsíců. Pro masáže a léčebné účely se pak hodí ghí, jež je starší více než jeden rok. V tomto případě platí čím starší, tím lepší.