O svátcích (1. a 8. května) a v pátek 2.5. budeme mít zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Mrkvový krém po indicku

Chcete pro sebe nebo pro celou svoji rodinu uvařit opravdu chutnou polévku? Nevadí vám špetka pikantní chuti? Co takhle zkusit náš recept na mrkvovou polévku s trochou zázvoru, kari, chilli a kokosového mléka? 

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Když zelenina začne u okrajů zlátnout, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli.
  3. Směs promíchávejte a restujte tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí.
  4. Ke směsi přihoďte kari koření, nadrobno nakrájenou, očištěnou chilli papričku a zázvor.
  5. Krátce je společně orestujte a nakonec zalijte vývarem.
  6. Směs osolte, opepřete a přiveďte k varu.
  7. Polévku vařte přibližně 20 minut.
  8. Když vám zelenina změkne, přilejte do polévky kokosové mléko a polévku dohladka rozmixujte.
  9. Nakonec ji dochuťte solí a podávat ji můžete s pečivem nebo opečenými krutony.