Mrkvový krém po indicku

Chcete pro sebe nebo pro celou svoji rodinu uvařit opravdu chutnou polévku? Nevadí vám špetka pikantní chuti? Co takhle zkusit náš recept na mrkvovou polévku s trochou zázvoru, kari, chilli a kokosového mléka? 

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Když zelenina začne u okrajů zlátnout, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli.
  3. Směs promíchávejte a restujte tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí.
  4. Ke směsi přihoďte kari koření, nadrobno nakrájenou, očištěnou chilli papričku a zázvor.
  5. Krátce je společně orestujte a nakonec zalijte vývarem.
  6. Směs osolte, opepřete a přiveďte k varu.
  7. Polévku vařte přibližně 20 minut.
  8. Když vám zelenina změkne, přilejte do polévky kokosové mléko a polévku dohladka rozmixujte.
  9. Nakonec ji dochuťte solí a podávat ji můžete s pečivem nebo opečenými krutony.