Rýže Basmati, výběrová Sarim, 2 kg

Kód: A1176
3 hodnocení
Značka: Neuvedeno
199 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Obsahuje pouze extra dlouhá výběrová zrna.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SARIM - basmati rýže

Rýže Super Kernal prochází při zpracování procesem výběru extra dlouhých zrn. Obsahuje vlákninu, železo a vápník.

I tato rýže je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Její kvalita je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale také se nelepí, je sypká a vhodná pro rychlou přípravu.

I Super Kernal rýži dodáváme v oblíbeném textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou, které si po spotřebování rýže najde své uplatnění i ve Vaší domácnosti.

Doporučený způsob přípravy: 
Na sporáku: Rýži nejdříve propláchněte studenou vodou, aby se odstranil nadbytek škrobu. 1 hrnek rýže nasypte do 2 hrnků vody, přidejte lžíci oleje a sůl. Nechte 15 minut odstát. Za občasného míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu na mírný plamen, zakryjte a duste 15 minut.
V mikrovlnce: Propláchněte rýži ve studené vodě, aby se odstranil nadbytek škrobu. Do nádoby vhodné pro použití v mikrovlnné troubě nasypte rýži (1 hrnek), přidejte vodu (2 hrnky) a sůl. Nechte 15 minut stát. Troubu nastavte na maximální výkon a rýži vařte 10 minut. Promíchejte a nastavte program na rozmrzání. Nezakrytou rýži takto vařte dalších 10 minut.
V rýžovaru: Propláchněte rýži ve studené vodě, aby se odstranil nadbytek škrobu. Dejte 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, olej a sůl do rýžovaru. Nechte 15 minut odstát a poté vařte dle návodu rýžovaru pro dlouhozrnnou rýži.

Složení: loupaná dlouhozrnná rýže.

Upozornění: Skladujte v suchu a temnu.

Hmotnost: 2 kg

Země původu: Pákistán

Dovozce: Shalamar Foods s.r.o., Lipanská 835, 130 00 Praha 3

Výživové údaje na porci (45g):

Energetická hodnota

152kcal

Tuky 0g
z toho nasycené tuky 0g
Sacharidy 35,5g
z toho cukry 0g
Vláknina 1,3g
Bílkoviny 4g
Sůl 0g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: