Sypká rýže
Lámete si hlavu, jak při vaření docílit toho, aby byla rýže sypká a nelepila se? Důležitý je nejen výběr správného druhu rýže, ale také způsob přípravy. Například u sushi rýže nebo arborio, která se hodí k přípravě rizota, je sypká konzistence spíše na škodu. Ideální je například basmati – chutná a voní po oříšcích a její uplatnění v kuchyni je skutečně široké. Hodí se jako příloha k masu, rybám a báječně chutná také k zelenině nebo k luštěninám.
#ShowMore#
Sypkou rýži basmati si můžete vybrat i v této kategorii. Necháváme si ji dovážet přímo z Indie nebo Pákistánu, a ať už sáhnete po kterékoliv z nich, jsme si jistí, že si ji okamžitě zamilujete. My vám můžeme doporučit například rýži s extra dlouhým zrnem od značky Kaalar nebo India Gate.
Jak uvařit rýži, aby byla sypká?
Každý druh rýže vyžaduje trochu odlišný způsob přípravy. Sypká rýže, jako je například právě basmati, se po uvaření nelepí a zrníčka jsou krásně oddělená. Její příprava trvá maximálně 15 minut, ale ještě předtím než ji začnete vařit, doporučujeme ji alespoň na 30 minut namočit do vody a propláchnout. Rýže pak bude krásně sypká a nadýchaná bez toho, aniž by se lámala.