Datlové sušenky s kešu krémem

Přestalo vám chutnat klasické vánoční čajové pečivo, protože cukr v něm nedělá dobře vašemu trávení? Aby taky ne, velké množství cukru dokáže pěkně potrápit zejména žaludek, kdy způsobuje jeho překyselení, a z toho plynoucí nepříjemné pálení žáhy. Ptáte se tedy, jak vyrobit cukroví bez cukru, aby chutnalo? Pomůže vám datlová pasta

Zdravé slazení z přírody

Datlová pasta patří mezi nejzdravější potraviny, protože je jednoduše vyrobena ze skutečného ovoce, a proto má všechny výhody stejně jako konzumace ovoce samotného. Popularitě se těší proto, že ji lze použít jako přírodní sladidlo, které nahradí běžný bílý cukr. Nepřidává však jen sladkost, vašemu organismu poskytuje také vitamíny, minerály, vlákninu a sacharidy. Není tedy divu, že datlová pasta je v posledních letech čím dál oblíbenější a dostává se také do vánočního cukroví a dalších dezertů. Vychutnejte si ji také, a to v kombinaci s krémem z kešu oříšků a exotickým nádechem kokosu.


Tip: Protože má datlová pasta nižší glykemický index, rádi ji jako náhradní přírodní sladidlo používají také diabetici. Je také přirozeně bezlepková, čili si bez obav pochutnají i celiaci.


11_2022 Datlové sušenky s kešu krémem

Suroviny

SUŠENKY

KRÉM

Postup přípravy

  1. Namočte alespoň 2 hodiny předem kešu do vody tak, aby byly zcela ponořené.
  2. Vyrobte těsto smícháním vajec, kokosové mouky, rozpuštěného kokosového oleje a datlové pasty. To pak dejte na chvíli vychladit do lednice.
  3. Slijte kešu a nechte oříšky okapat nebo osušte papírovou utěrkou. Dejte je do výkonného mixéru spolu s kokosovým olejem, sušeným kokosovým mlékem, vodou a kakaem. Mixujte, dokud se krém nestane hladkým bez kousků kešu. Dejte vychladit do lednice alespoň na hodinu.
  4. Vyndejte těsto z lednice a rozválejte ho na 4 mm tlustý plát. Je trochu lepivější, doporučujeme ho tak rozválet mezi dvěma kusy pečícího papíru. Poté vykrajujte tvary – můžete použít podkovy jako my, ale i jakékoli další – kolečka, srdíčka a jiné.
  5. Rozprostřete vykrojené tvary na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte zhruba 15 minut při 175 °C.
  6. Jakmile budou hotové, nechte je vychladnout, následně sušenky spojte krémem a odložte do druhého dne, kdy ztuhnou.

Jak se vám podařil recept? Budeme moc rádi, když se svými výtvory pochlubíte – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.