Low-Carb Rybky s pařížským krémem

Co si budeme povídat, pařížské rohlíčky patří mezi stálou vánoční klasiku. Letos to ale můžete zkusit trochu jinak a zdravěji, abyste mohli mlsat i bez neustálých výčitek svědomí, že to po svátcích budete muset zase složitě shazovat. Že je to skvělý nápad a zajímá vás více? Pojďme na to!

Cukroví a low-carb? Jde to!

Možná i vy zkoušíte tzv. low-carb neboli nízkosacharidovou dietu – ta je postavena na omezení sacharidů (například těch, které se nacházejí v obilovinách, škrobové zelenině a ovoci) a klade důraz na potraviny s vysokým obsahem bílkovin a tuků. Držet low-carb dietu je ovšem zdravé a efektivní jen tehdy, pokud vaše strava obsahuje různé výživné, celistvé, nezpracované potraviny, čili nestačí jen vyřadit sacharidy, ale je nutné si poskládat jídelníček tak, abyste do těla dostali veškeré potřebné látky, nejlépe právě díky kvalitním potravinám

Pokud se vy sami stravujete dle některé low-carb diety, nebo chcete potěšit člena rodiny či někoho z přátel na této dietě, aby si z tácu vánočního cukroví mohl bez obav vychutnat také něco dobrého, s naším receptem na low-carb rybky s pařížským krémem rozhodně nešlápnete vedle, a to zejména u milovníků čokolády. Nebojte se také dát průchod své tvořivosti a vyzkoušejte i jiné tvary než klasické rohlíčky!

Tip: Vaření a pečení podle low-carb diety vám usnadní naše RAW NATURAL speciální mouky, které jsou vhodné také pro bezlepkovou dietu.

11_2022 Low-Carb Rybky s pařížským krémem

Ingredience

Těsto:

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml alespoň 30% šlehačky
  • 70 g hořké alespoň 70% čokolády

Poleva:

Postup

  1. Suroviny z lednice si nachystejte alespoň hodinu předem, aby získaly pokojovou teplotu.
  2. Mandlovou a kokosovou mouku s kakaem smíchejte v míse spolu se změklým ghí a vejcem. Rukama dobře propracujte tak, aby se všechny ingredience pořádně spojily do vláčného a lepivého těsta.
  3. Vymažte trochou ghí či kokosového oleje formičky, které budete plnit těstem. My jsme použili tvary rybiček místo klasických rohlíčků. Naplňte formičky po okraj a pořádně přitlačte.
  4. Pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté plech s formičkami vyndejte z trouby a nechte zchladnout. Až nebudou pálit na dotek, tak z nich vyklopte těsto, ale nenechávejte je tam úplně do studena.
  5. Mezitím, co upečené těsto chladne, si připravte pařížský krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha, poté přidejte mascarpone. Prošlehejte a přidejte předem rozpuštěnou čokoládu, ne příliš horkou. Naposled prošlehejte.
  6. Pařížský krém nastříkejte na vychladlé těsto zdobičkou, nebo použijte sáček, kterému ustřihnete rožek.
  7. Dejte na chvilku ztuhnout do ledničky a mezitím si vyrobte polevu z kokosového oleje a čokolády. Do té pak namáčejte krémovou stranu rybiček (či rohlíčků). Poté dejte cukroví znovu do lednice, aby ztuhlo i s polevou.

Rada na závěr: Myslete na to, že je nutné toto cukroví skladovat v chladu, aby se krém neroztekl a brzy nezkazil. Pařížské rohlíčky také vyrábějte až těsně před svátky, protože na rozdíl od klasického čajového pečiva mají omezenou trvanlivost.

Jak se vám líbí tato nízkosacharidová dobrota? Povedla se vám? Pochlubte se s vašimi výtvory – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz