O svátcích (1. a 8. května) a v pátek 2.5. budeme mít zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Tandoori Masala

Tandoori koření si získalo oblibu celého světa, ale především je nedílnou součástí indické kuchyně. Nejen, že úžasně voní, má také výraznou zemitou a mírně pikantní chuť, která se výborně hodí do indických kořeněných omáček s kuřecím, vepřovým i jehněčím masem, ale především k marinování masa a zeleniny. A to nejlepší? Koření tandoori masala najdete přímo v našem e-shopu. Vybírat můžete z kvalitních prověřených značek jako je TRS nebo Swagat.

#ShowMore#

Co je koření tandoori masala?

Tandoori masala je indické koření, které získalo svůj název podle tradiční pece tandoori. Ta je asi metr vysoká a je typická tím, že se v ní topí dřeveným uhlím. Koření tandoori bylo původně stvořeno k marinování a nakládání masa, které se peklo právě v této peci, ale časem si získalo tak velkou oblibu, že se začalo používat i mimo ni. Mít po ruce směs tandoori masala koření vám usnadní přípravu všech druhů masa a báječně ochutí i luštěniny a různé druhy rýže

Výborně s ní připravíte také marinády z bílého jogurtu – asi nejznámější recept, který se pojí s tímto kořením, je vynikající kuře tandoori. Jak na to? Stačí smíchat bílý jogurt s kořením tandoori a touto směsí poté namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo klidně i celá stehna. Takto naložené maso nakonec upečete nebo ugrilujete. Výsledkem je šťavnaté maso s lehce křupavou kůrkou. Tak co, už se vám sbíhají sliny? 

Jaké má tandoori masala složení? 

Víte, jaké má tandoori masala koření složení? Možná budete zklamaní, ale to bohužel s naprostou přesností nevíme ani my – kouzlo totiž tkví především v domácí směsi koření, která se může mírně lišit recept od receptu. Podobně jako třeba kari nebo garam masala se i tandoori koření připravuje v každé indické rodině jinak a hlavní rozdíl je především v poměru jednotlivých ingrediencí. Co je tedy základem? 

Tandoori masala obsahuje nejčastěji římský kmín, koriandr a zázvor. Indie je však typická svou pestrostí a stejně rozmanitá může být i masala tandoori. Často se do této směsi přidává také například cejlonská skořice a hřebíček, který jí dodá neodolatelnou vůni. O lehce pikantní chuť se zase postará chilli, pepř černý, česnek nebo hořčičné semínko.  

Garam masala vs. tandoori masala – jaký je mezi nimi rozdíl?

Na začátek je důležité zmínit, že masala je označení, které se v Indii používá pro všechny směsi koření. Ačkoliv jsou si tandoori i garam masala svým složením velmi podobné, hlavní rozdíl je v pálivosti. Tandoori masala je méně pikantní než garam masala, která se zároveň používá spíše k závěrečnému dochucení pokrmů. Po tandoori koření naopak sáhnete nejčastěji před samotným vařením, například při zmíněném marinování.   

Nejprodávanější

tandoori masala
Tandoori Masala, 100 g, Swagat
Skladem (>5 ks)
Kód: A1799
 
49 Kč
cdn myshoptet com 302 95 tandori masala barbecue
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Momentálně nedostupné
Kód: A1533
 
49 Kč
2 položek celkem
tandoori masala
49 Kč
Kód: A1799
cdn myshoptet com 302 95 tandori masala barbecue
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Momentálně nedostupné
49 Kč
Kód: A1533
Kvalitní produkty za příznivé ceny
Kvalitní produkty za příznivé ceny
Za naším sortimentem si stojíme, proto u nás naleznete jen výrobky nejvyšší kvality
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Při nákupu nad 1500 Kč u nás nezaplatíte ani korunu za dopravu
Dárek k nákupu od 250 Kč
Dárek k nákupu od 250 Kč
Při každé objednávce nad 250 Kč objevíte v balíku malý dárek navíc
Zboží posíláme opravdu rychle
Zboží posíláme opravdu rychle
Vaši objednávku odešleme nejpozději následující pracovní den