Fenykl celý
Fenykl celý je aromatické koření, které se hojně využívá především v italské a řecké kuchyni. Kromě toho, že nádherně voní, má také celou řadu blahodárných účinků, na které nedají dopustit (nejen) ženy po celém světě.
Fenykl celý provoněl i tuto kategorii a vybrat si můžete například ten od značky Swagat. Používáte při vaření převážně BIO koření? Pak pro vás máme fenykl celý v uzavíratelném obale od naší brněnské značky Healing Nature, který pochází z ekologického zemědělství v Indii, což znamená, že autentická chuť i vůně jsou zaručeny!
#ShowMore#
Fenykl celý – koření, které by vám doma rozhodně nemělo chybět
Fenykl celý můžete v kuchyni použít podobně, jako kterákoliv jiná koření a ochucovadla. Výborně se hodí jak k nakládání masa, tak i do omáček, polévek nebo pečiva. Fenykl celý si navíc oproti mleté variantě udrží déle svou čerstvost i aroma a pokud před rozemletím použijete máslo ghí a lehce na něm fenykl opražíte, jeho vůně i chuť se rozvinou na maximum.
Fenykl celý se velmi často přidává také do nejrůznějších čajových směsí, ale dá se pít i samotný. Fenykl čaj obohacuje o estrogen, který pomáhá zmírnit nepříjemné příznaky klimakteria. Dopřát si jej můžete také před menstruací nebo během ní – mírní totiž menstruační křeče i celkovou nevolnost. Fenykl celý je však asi nejvíce skloňovaný v souvislosti s trávením a plynatostí. Podporuje chuť k jídlu a často se doporučuje na dětské koliky i podporu laktace. Kromě toho pomáhá posilovat imunitní systém, má pozitivní vliv na dýchací cesty a obsahuje vysoké množství antioxidantů.