Aromatické koření
Proměňte svou kuchyni ve voňavé království a dodejte svým pokrmům to správné aroma! Aromatické koření, jako je skořice, kardamom, fenykl, kmín nebo pískavice, obsahují přírodní esenciální oleje, které stojí za jejich opojnou vůní. A když se spojí různé druhy koření dohromady, vzniknou vynikající směsi, díky kterým si z pohodlí domova můžete připravit třeba vybornou kari omáčku nebo tandoori kuře.
Toužíte vyzkoušet skutečně kvalitní aromatické koření, které bude mít autentickou chuť i vůni? V této kategorii najdete například BIO koření od naší značky Healing Nature. Za jeho kvalitu ručíme a necháváme si ho dovážet až z daleké Indie a Srí lanky. U nás jej balíme do sáčků se zipem, díky kterým si aromatické koření zachovává svou vůni a čerstvost mnohem déle. Sáhnout můžete také po značkách TRS nebo Swagat.
Aromatické koření vyladí každý pokrm k dokonalosti
Špetka aromatického koření dostane vaše pokrmy na zcela novou úroveň! Jednak zvýrazní chuť jednotlivých ingrediencí a zároveň mu dodá příjemnou vůni. To ale zdaleka není všechno. Některé druhy koření jsou zároveň plné antioxidantů, vitamínů a minerálů. Od nepaměti se proto aromatické koření nepoužívá pouze k dochucení jídel, ale také pro jejich pozitivní účinky na zdraví. O tom ví své i ájurvéda. Takový římský kmín, pepř nebo pískavice jsou výborné na podporu trávení a dokáží tak proměnit těžko stravitelná jídla v lehké pokrmy.
Aromatické koření, jako je například cejlonská skořice nebo fenykl jsou jako stvořené pro přípravu celé řady dezertů, koláčů, buchet a sušenek. Kromě toho může aromatické koření aktivovat také vzpomínky a často působí jako startér dobré nálady.
Tip: Aromatické koření se často přidává také do kávy nebo čaje. Takový koriandr čaj provoní citrusovou vůní a pokud dáváte přednost spíše skořici, s chutí si připravte prohřívací skořicový čaj.
Dostaňte z aromatického koření maximum!
Aromatické koření hraje prim především v indické kuchyni, která je plná barev, chutí i vůní. Indové však při vaření používají malý trik, které často promění výsledný pokrm ve fantastickou lahůdku, vyzkoušejte ho i vy! Kouzlo spočívá v pražení – aromatické koření se ještě před přidáním do samotného jídla mírně upraží na suché pánvi. Velmi často se k opékání používá také přepuštěné máslo, které koření dodá také mírnou oříškovo máslovou chuť.