O svátcích (1. a 8. května) a v pátek 2.5. budeme mít zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Vánoční perníčky Low Carb

Jakmile domovem zavoní perníčky, rozlije se do každého koutu příjemná předvánoční nálada. Perníčky jsou klasickým cukrovím, které nechybí snad v žádné domácnosti. Stejně jako pařížské rohlíčky si i toto tradiční cukroví letos můžete upéct jako low-carb ze slunečnicové mouky a také si s naším receptem vyzkoušíte vyrobit domácí perníkové koření.

Slunečnicová mouka – kamarádka s celiaky i diabetiky

Slunečnicová mouka se vyrábí rozemletím slunečnicových semínek – ta se pak promění v jemnou práškovou texturu. Slunečnicová mouka je skvělou alternativou pšeničné mouky při bezlepkovém pečení, někteří pekaři jí navíc dávají přednost před mandlovou moukou, protože ji mohou konzumovat také osoby s alergií na oříšky. Vedle toho jsou slunečnicová semínka plná živin, jako je vitamin B1, vitamin E, měď, antioxidanty, bílkoviny a vláknina – o všech je známo, že kontrolují hladinu cukru v krvi. Cukroví ze slunečnicové nebo třeba i kokosové mouky si tak mohou dopřát i diabetici.

11_2022 Vánoční perníčky Low Carb

Suroviny

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Postup přípravy

  1. Smíchejte veškeré perníkové koření a odložte stranou.
  2. Důkladně promíchejte veškeré sypké ingredience včetně vyrobeného perníkového koření, pak přidejte vejce a rozpuštěný kokosový olej. Těsto zpracujte, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
  3. Druhý den vytáhněte těsto a vyválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Doporučujeme jej podsypat trochou slunečnicové mouky, aby se nelepilo. Vykrajujte dle fantazie a vyskládejte na plech.
  4. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit dle vašich zvyklostí a kreativity.

Co říkáte na tuto variantu perníčků? Pochlubte se se svými výtvory – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.